Remembering Mordechai

Askemotiv

Remembering Mordechai er et industrielt vevd arbeid med askemotiv til minne om kunstnerens oldefar.

Familien som «forsvant»


Kunstnerens oldefar emigrerte like før andre verdenskrig fra Litauen til New York, hvor han fikk jobb på en hanskefabrikk. Han hadde forsøkt å overtale sin familie til å bli med over til Amerika, men familien hadde bestemt seg for å bli igjen i Vilnius i Litauen. Dette resulterte i det tragiske utfallet at de alle «forsvant» under andre verdenskrig. 
Mobirise
Mobirise

Oldefaren ble en bitter og innesluttet mann. Han snakket aldri om det som hadde skjedd med familien, og han klandret seg selv og skammet seg over å være den ene som overlevde.

Skinnhanskene

Kunstneres så i arbeidet med dette kunstverket for seg at hun brukte skinnhanskene for å komme direkte i kontakt med sin oldefar, selv om han for lengst hadde gått bort. Hanskene som er brukt i kunstverket er sydd av ham til hans datter. 

Mobirise

Idéen om Remembering Mordechai

Kunstnerens idé var å lage et slags teppe eller pledd som hun kunne ha rundt seg. Med hendene i hanskene som er festet til pleddet, kunne hun føle at omfavnelsen fra oldefaren. Hun ønsker å kommunisere til ham at hun er resultatet av at han overlevde den gangen: «Jeg ønsker å trøste ham og dele hans byrde. Jeg ønsker at han skal føle at det er bedre nå.»

SE MER

TIL START

OM UTSTILLINGEN

ASSEMBLING GRANDMA